Watertuinen bekijken op de Westeinderplassen

De organisatie van Aalsmeer Flower Festival benaderde Henk van Leeuwen van Westeinder Rondvaart al in een vroeg stadium om deel uit te maken van het evenement. Een schot in de roos, want: “Het moois op de Westeinderplassen is onlosmakelijk verbonden met de Aalsmeerse tuinbouwgeschiedenis. Het gebied is de echte bakermat van de tuinbouw.” Schipper en ondernemer Van Leeuwen zegt zelf ‘erfelijk belast’ te zijn met de liefde voor Aalsmeer en het plassengebied, waar hij al sinds zijn 7e vaart. Hem kun je dus wel een boeiende rondvaart toevertrouwen.

Wat kan de bezoeker van de rondvaart verwachten tijdens het festival?
“We gaan in het weekend (zaterdag 18 en zondag 19 juni) speciale vaartochten doen naar twee eilanden op de Poel. Het zijn watertuinen en ze geven een prachtig voorbeeld van wat je met tuinieren op vruchtbare veengrond kunt realiseren. We combineren dit met Groei & Bloei Aalsmeer die hetzelfde weekend Open Tuinen houdt: zo snijdt het mes aan twee kanten.”

Wanneer kun je zo’n speciale vaartocht boeken?
“Met een groep vanaf 15 personen kun je je aanmelden voor een vaart op vrijdag, maandag of dinsdag. In het weekend van het festival kan iedereen de reservering maken om de watertuinen te bezoeken”, aldus Van Leeuwen. De vaartijden in het weekend zijn: zaterdag om 10.30 en 15.00 uur en zondag om 10.30 uur. Duur: 1,5 uur, kosten: € 14,50 p.p.
Reserveren wordt aanbevolen: tel. 0297-341582 of info@westeinderrondvaart.nl.

 

Tekst: Joke van der Zee

Foto: Arjen Vos