“Kunst doet veel met mij!”


Marloes Joore is al 20 jaar professioneel bloemstyliste. Haar werkgebied is heel breed en strekt zich uit van opdrachten in eigen land tot over de landsgrenzen. Of het nu gaat om showroomstyling, styling voor fotografie, productpresentaties, bloemenshows of corso's, als ze haar enthousiaste creativiteit maar kan inzetten. “Vooral de afwisseling in mijn werk vind ik erg leuk! In 2017 was ik voor het eerst hoofdarrangeur van het Aalsmeer Flower Festival. Ik kijk er elk jaar weer naar uit!”


Het Flower Art Museum is een locatie om naar uit te kijken?
Marloes: “Zeker. Ik ga er een mooie combinatie maken van bloemobjecten en de kunst die daar hangt en staat! Kijken naar kleuren, vormen en het verhaal en daar probeer ik passende bloemobjecten bij te maken.”


Wat voor soort bloemen passen bij de kunst die er nu te zien is?
“Ik kan wel al verklappen dat er vele soorten pioenrozen te zien zijn! In het weekend geef ik samen met Michelle van der Linden (Bloemies) workshops in het museum. Je kunt zo aanschuiven. De workshops zijn voor alle leeftijden.”


Wat doet kunst met jou persoonlijk?
“Kunst doet veel met mij! Ik vind het heerlijk om met materialen iets te maken. Iets ontstaat, soms bedenk je wat van tevoren, maar soms is het een verrassing hoe de creatie uiteindelijk wordt. Ik kan in mijn beroep echt mijn creativiteit kwijt en zie sommige projecten ook als kunst: veelal bloemsierkunst!”

 

Tekst: Joke van der Zee

Foto: Arjen Vos