Mini-workshops in Historische Tuin

zaterdag 18 en zondag 19 juni

 

Drie (bloemsier)kunstenaars geven in het weekend doorlopende mini-workshops en demonstraties in museum Historische Tuin.

  • Met Christel Kamphuis kun je prachtige mandala's (cirkelvormige kunstwerken) maken van bloemen en andere natuurlijke materialen. Christel laat je met andere ogen naar de natuur kijken!
  • De specialiteit van Rika Bieren is het drogen en lamineren van plantaardig materiaal. Voor het festival gaat zij een raam herbarium maken. Verwonder je over deze botanische kunst en probeer het zelf.
  • Marleen Straathof maakt stijlvolle 'allium taartjes', kransen en toeven. Bij haar kun je een doe-het-zelfpakket aanschaffen en meteen in de praktijk brengen.

Voor deze mini-workshops hoef je niet vooraf in te schrijven. Je kunt ter plekke aanschuiven en betalen.


Mini-workshops in Flower Art Museum

zaterdag 18 en zondag 19 juni

 

Ook hier zijn in het weekend doorlopende mini-workshops voor jong en oud.

  • Bloemdesigners Marloes Joore en Michelle van der Linden laten je creatief aan de slag gaan met bloemen.
  • Bij kunstenares Lian de Gier kunnen kinderen (en hun ouders/grootouders) aanschuiven om bloemen te schilderen en te tekenen. Ook kun je een hangertje of sleutelhanger met mooie bloemen versieren. Deze activiteit vindt plaats i.s.m. Cultuurpunt Aalsmeer.

 


 

Workshop botanisch tekenen van topkunstenaar Anita Walsmit Sachs

maandag 20 juni, 10.30 - 13.00 uur

 

Maandag 20 juni organiseert de Historische Tuin een workshop botanisch tekenen onder leiding van een absolute topper op dit gebied: Anita Walsmit Sachs. Een uitgelezen kans om je tekenvaardigheid van de natuur te ontwikkelen.

Botanisch tekenen is de kunst van het correct weergeven van een plant. Het is echter veel meer dan alleen ‘natekenen’. Een goede botanische tekening toont de specifieke kenmerken die een plant van andere onderscheidt. Dit vereist techniek, maar ook gevoel voor compositie en beeldtaal. Al deze onderdelen komen aan bod bij de basisworkshop botanisch tekenen.

 

Anita Walsmit Sachs is voormalig hoofd tekenkamer van het Herbarium van de Rijks Universiteit Leiden. Zij groeide uit tot het boegbeeld van de botanische kunst in Nederland. Op haar initiatief werd in 2006 de Vereniging van Botanisch Kunstenaars opgericht. Haar werk was te zien in musea en tentoonstellingen over de hele wereld.

 

Tijdens de workshop teken je met potlood een deel van een plant of bloem en krijg je uitleg over het tekenmateriaal en de opbouw van een botanische tekening. De begeleiding is individueel gericht, daardoor kunnen naast beginners ook meer gevorderde tekenaars meedoen. Na de workshop kun je het museum bekijken, inclusief de creaties die hier door bloemdesigners zijn gemaakt voor het Aalsmeer Flower Festival.

 

De workshop begint om 10.30 uur en duurt tot 13.00 uur. Deelname is € 45,- p.p. inclusief museumentree, tekenmateriaal en koffie/thee. Aanmelden kan bij de docent: anitaws@xs4all.nl. Geef bij opgave naam, adres en telefoonnummer door. Er geldt een minimum van 8 en maximum van 10 deelnemers.