Bloemen en muziek versmelten in harmonie


Op zaterdag 18 juni is er een klassiek concert in het Flower Art Museum. Het ‘Lumen Ensemble’ treedt op. Bezoekers kunnen genieten van Eva en Anastasia die eigen composities ten gehore brengen voor viool en harp. Hun muziek is altijd avontuurlijk en kleurrijk. Dat treft! Want niet alleen de klassieke klanken zullen je in vervoering brengen, maar ook de ‘bloemenperformance’ die tegelijkertijd live wordt uitgevoerd. Dat belooft wat.
 
Het is Mai Hiemstra die kunst van muziek en bloemen laat samenkomen. Wie is zij?
Mai Hiemstra: “Ik ben opgegroeid in Japan, maar woon nu in Nederland. Omdat ik in mijn dagelijks leven de hele dag een andere dan mijn moedertaal moet spreken, val ik terug op mijn gevoel om mijn identiteit te kunnen vinden. In mijn werk streef ik ernaar om vorm te geven aan het gevoel dat ik ervaar in mijn belevingswereld.”
 
Hoe gaat het in zijn werk, de bloemenperformance tijdens het concert?
“Ik laat me inspireren door de composities die speciaal voor deze hele bijzondere gelegenheid geselecteerd zijn. En wie weet wat bloemengeur nog voor magische muzikale inspiratie teweegbrengt!” Doelend op meerdere zintuigen die in beweging komen als je geniet van kunst.
 
Welke bloemen kies je voor zoiets uit?
“De keuze voor bloemen en materialen die ik wil gebruiken maak ik op basis van mijn gevoel dat ik heb bij de ontmoeting met de musici en hun muziek.”

 

Bestel hier tickets voor het concert

 

Tekst: Joke van der Zee

Foto: Arjen Vos