Tentoonstellingen

Historische Tuin Aalsmeer

De Historische Tuin Aalsmeer biedt bezoekers een unieke kijk op de ontwikkeling van de tuinbouw vanaf de 17e eeuw tot het heden. De tuin herbergt een uitgebreide collectie historische planten, bomen en bloemen.

 

Jaar van de Hortensia

In 2024 besteed de Historische Tuin speciale aandacht aan de Hortensia. Deze veelzijdige tuinplant, kamerplant en snijbloem is niet alleen prachtig om te zien, er is ook veel over te vertellen. Naast de eigen collectie met enkele historische soorten is samen met kwekers en veredelaars dit jaar een eenmalige collectie bijeengebracht met o.a. 180 verschillende soorten tuinhortensia's. Een lust voor het oog!

 

Fototentoonstelling Insecten 

In de Historische Tuin is ook een tentoonstelling van 20 prachtige foto's van insecten - afgedrukt op groot formaat - gemaakt door Fotoclub Perspectief te zien.


Flower Art Museum

Weinig thema's in de kunst bestrijken zo'n breed scala en inspireren zoveel uiteenlopende kunstenaars als de bloem. Dat verdient een bijzondere plek. Die plek is er in Aalsmeer. In het Flower Art Museum wordt hedendaagse kunst tentoongesteld waarin bloemen en natuur centraal staan.

 

Hanakotoba - De Japanse Bloementaal

In de wereld van flora en fauna heeft elke bloem een eigen verhaal te vertellen. Maar in de rijke tradities van Japan wordt deze communicatie naar een hoger niveau getild met de elegante kunst van Hanakotoba, de Japanse bloementaal. In deze betoverende taal spreken bloemen zonder woorden en dragen ze diepgaande betekenissen, emoties en boodschappen over.

 

Een Helder Licht

In de kleine zaal van het museum wordt een bijzonder kunstproject tentoongesteld, tot stand gekomen op initiatief van Steunpunt Nova. Deze stichting ondersteunt ouders die een baby hebben verloren. Kunstenaars Lonneke Cuppen en Jurrian van den Haak maakten zes bloemlichtsculpturen die verschillende emoties verbeelden die hiermee gepaard gaan.

Elise Eekhout - Sluimering | Te zien in het Flower Art Museum
Elise Eekhout - Sluimering | Te zien in het Flower Art Museum