Kick-off AFF 2018

Van donderdag 15 tot en met zondag 18 maart vindt in The Beach Aalsmeer het internationale FIVB beachvolleybaltoernooi Blooming Beach 2018 plaats. The Beach is gevestigd in de voormalige bloemenveiling Bloemenlust. Deze locatie staat in het derde weekend van juni geheel in het teken van Aalsmeer Flower Festival. Tijdens de World Tour wordt hiervoor het startschot gegeven.

 

Aalsmeer Flower Festival laat bloemen en planten op hun mooist zien en verrast bezoekers met toepassingen in kunst, design en food. De 5e editie vindt plaats in het weekend van 16 en 17 juni 2018. Rond de World Tour is er een aantrekkelijk programma dat hier een voorproefje van geeft. Zo wordt de locatie aangekleed met prachtige bloemsierkunst en wordt op zaterdag 17 en zondag 18 maart in The Beach de Hana Ike Cup gehouden.

 

Hana Ike is een nieuwe en spannende combinatie van bloemsierkunst en entertainment: twee arrangeurs nemen het vijf minuten tegen elkaar op om een spectaculair bloemstuk te maken. Deze vorm van ‘floritainment’ komt uit Japan en is daar een begrip. Er zijn plannen om binnen afzienbare tijd een officieel wereldkampioenschap te houden. Wie weet vindt dat plaats in 2020, het jaar van de Olympische Spelen in Tokio. Tijdens de World Tour vinden de voorrondes plaats van de Hana Ike Battle die in juni bij Aalsmeer Flower Festival wordt gehouden. De winnaars onder de Nederlandse arrangeurs mogen het in juni opnemen tegen Japanse grootmeesters.

 

De Hana Ike-wedstrijden vinden plaats:

- zaterdag 17 maart, om 19.45, 20.45 en 21.45 uur

- zondag 18 maart, tussen 13.45 en 14.45 uur

 

Ook donderdag 15 en vrijdag 16 maart is er een aantrekkelijk randprogramma in The Beach. 

Meer informatie op de site.